Borvidék
Villány
Terület
10 hektár
Szőlőfajták
kékportó, kékfrankos, kadarka, syrah, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc
Dűlők
Fekete-hegy, Ördög-árok
Talaj
mészkő alapkőzet barna erdőtalajon
Borkészítés
reduktív és hordós borkészítés egyaránt
A családi pincészet, mely hazánk mediterrán borvidékén, Villányban található, negyed évszázados múltra tekint vissza. Első generációs borászként a családfő, Jekl Béla kezdett szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkozni, később azonban a család többi tagja is részt vállalt a pincészet működtetésében. Az új generációt képviselő gyermekek, a szülőkhöz hasonlóan, jelentős sikereket értek el; míg Alfréd a szőlészeti és borászati munkálatokat koordinálja, addig Flóra a termékfejlesztésben, új ízek keresésében teljesíti ki szakmai tudását. A borok a vidék legértékesebb dűlőiről; a Jammertál, az Ördögárok, valamint a Feketehegy lankáiról, mintegy 10 hektáros területről származnak.